پروفسور محمود آخوندی نخستین پروفسور حقوق و پدر آیین دادرسی کیفری ایران، از فرزندان صاحب نام اهر و از مفاخر این دیار شب دوم فروردین بدرود حیات گفت.
نام آخوندی همواره در لیست مفاخر اهر و ارسباران آمده و از چند سال پیش به همت میهن دوستان و مسئولیت شناسان در پوستر و بنر و تابلوی مفاخر منطقه معرفی شده است که در این معنا به ویژه مدیون آقای حسینی رئیس اداره تبلیغات اسلامی اهر و آقای حسینی مدیر روابط عمومی شهرداری اهر هستیم.
سال ۱۳۹۳ سالی بود که دل اهر از بی مهری به فرزند نابغه اش آخوندی رنجید. موضوع تندیس آخوندی در سال ۹۳ مورد نظر است. آقای مولاخواه شهردار اسبق اهر فروردین سال ۹۲ اقدام به طراحی و ساخت تندیس پروفسور آخوندی کرد. این تندیس تیرماه همان سال آماده نصب در میدان مقابل دادگستری اهر بود. اندکی اقدام اولیه برای این کار صورت گرفت اما به دلائلی ادامه نیافت و شورای اسلامی دوره چهارم آغاز به کار کرد و مولاخواه رفت و به این ترتیب تندیس آخوندی به میدان نیامد.
شهریورماه سال ۹۳ شهردار سابق اما قصد ایجاد المانی در این میدان داشت که عملی نشد.
شنیده شد که علت عملی نشدن نصب تندیس آخوندی در آن میدان مخالفت یکی دو مسئول ( از نوع مهمان) بوده است.
متأسفانه پروفسور آخوندی ترک این دنیا کرد و ما ماندیم و نام و یادش. همانند بسیاری از شهرهای دیگر که همواره سعی می کنند با نامِ نام آوران ملی خود نامدار شوند و اعتبار بیشتر کسب کنند، اکنون شایسته آن است که در زادگاه مرحوم آخوندی نیز در گرامیداشت او اقداماتی صورت گیرد. زنده یاد آخوندی برای دانشگاه آزاد اسلامی اهر خوبی کرد اما این دانشگاه قدمی در نکوداشت او برنداشت و اکنون فرصتی است که جبران کند. اکنون وقت آن است که شورای اسلامی و شهرداری اهر به این موضوع ورود شایسته ای بکنند.
برگزاری آیین گرامیداشت و نام گذاری و نصب تندیس آخوندی در آن میدان می تواند نمود عشق متقابل اهر به فرزند نام آورش باشد. می تواند نمود و تکمیل کننده همت و اراده بزرگی باشد که از چند سال پیش در اهر شروع شده است.
جعفر خضوعی